Chinees hardsteen onderhoud

Chinees hardsteen onderhoud

Een totaalpakket samengesteld voor het onderhoud van Chinees hardsteen. Volgens het principe reinigen, beschermen en onderhouden. Volstaat voor 30 vierkante meter.

Na het leggen van Chinees hardsteen bestaan er nog wel eens misverstanden, zeker over het onderhoud van Chinees hardsteen. 

Chinees hardsteen is goedkoop, dit is te danken aan de massa die gedolven wordt uit de steengroeves in China, ook heeft het hardsteen uit China bepaalde eigenschappen die niet te vergeliijken zijn met bijvoorbeeld Belgisch hardsteen. Chinees hardsteen verkleurt vaak van zeer donker naar zeer licht grijs. Vooral buiten komt dit probleem 9 van de 10 keer voor. Wij hebben voor u een totaalpakket samengesteld voor het onderhoud van uw Chinees hardsteen. Lees goed hoe u te werk moet gaan. 

Zet de vloerverwarming ongeveer 48 uur van te voren uit ! 

HMK R155 Grondreiniger zuurvrij - Reinig het Chinees hardsteen eerst goed, verdun het product met water en schrob de vloer, laat de reiniger 10 tot 20 minuten inweken, niet in laten trekken. Verwijder hierna het residu met schoon water en laat de vloer goed drogen, ongeveer 24 uur.

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming - Breng de kleurverdieper met een schone doek of wisser aan op het Chinees hardsteen. Test eventueel eerst op een losse tegel of op een plaats die niet in het zicht legt. Als de tegel vetachtig blijft en het residu droogt niet goed op, dan verdunt u de kleurverdieper een beetje met terpentine. Hoe dunner u de kleurverdieper aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Bij een sterkzuigende tegel herhaalt u bovenstaande nog een keer, wederom geldt hoe dunner u het aanbrengt hoe mooier het eindresultaat. Na een tot twee dagen ziet u het eindresultaat. Overtollig residu zo snel mogelijk verwijderen met een droge pluisvrije doek. 

Tip ! Bij het te dik opzetten van de kleurverdieper ontstaat er een plakkerige en vette laag op uw hardsteen. Dit verwijdert u eenvoudig met HMK R154 Losefix. 

HMK P324 Edelzeep - Voor uw dagelijks of wekelijks onderhoud, gebruikt u edelzeep. De edelzeep zorgt ervoor dat uw vloer mooi op kleur blijft en makkelijk te onderhouden is.

Kleurverdiepen van Chinees hardsteen is een tijdelijke oplossing, houd u er rekening mee dat het kleur verdiepen van hardsteen periodiek herhaalt dient te worden. Bijvoorbeeld een keer per jaar.

Voor het buiten onderhoud van Chinees hardsteen kunt de laatste stap laten vervallen, het onderhouden met edelzeep, tevens zal door de werking van UV straling van de zon de frequentie van het kleurverdiepen buiten korter zijn.

Chinees hardsteen onderhoud Totaalpakket kopen 

Reacties

 1. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer van Horssen,

  Als u het volgende linkje volgt dan kunt u de kosten zien.
  http://www.marmerterrazzo.nl/nl/hardsteen-binnen-onderhoud.html

  Met vriendelijke groet,

  Marmer & Terrazzo

 2. Ronald Van Horssen Ronald Van Horssen

  Ik zou graag willen weten wat de kosten zijn voor dit produkt , voor t onderhoud van chinees natuursteen,

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »