Eenvoudig zelf natuursteen repareren

Eenvoudig zelf natuursteen repareren

Kleine beschadigingen, scheurtjes, barsten, splinters en inkepingen in uw natuursteen repareren, vanaf nu kunt u dit zelf doen met de reparatieset’s van Proffill.Hoe werkt zo’n reparatieset voor natuursteen dan ?

Simpel, u ontvangt van ons een reparatie kit voor natuursteen met hierin alle bestanddelen en de speciale LED lamp die u nodig heeft voor het uitharden van de speciale acryl.

Stap 1. U reinigt eerst de te behandelen beschadiging, maak deze goed schoon met aceton, alcohol of bijvoorbeeld thinner. Voor een optimale hechting zorgt u ervoor dat de beschadiging ook stofvrij is

Stap 2. U pakt de acryl en brengt hier het spuit mondje op aan. Breng de acryl zo gelijkmatig mogelijk aan tot de rand van het niet beschadigde natuursteen, dit scheelt in een latere fase met het schuren.

Stap 3. Breng het folie aan over de acryl en strijk dit met het speciale spateltje aan.

Stap 4. Met het speciale LED lampje gaat u de acryl verharden, dit duurt een 3 tot 5 minuten.

Stap 5. Verwijder de overige niet opgedroogde residu met een beetje aceton of alcohol.

Stap 6. Met het speciale schuurpapiertje schuurt u het bewerkte oppervlakte totdat het even glad is als het aangrenzende natuursteen. Zorg ervoor dat u zo min mogelijk met het schuurpapier over het natuursteen komt, u krijgt hier kleine krasjes van.

Stap 7. Met de polijstpasta en de bijgeleverde micorvezeldoek wrijft u het acryl tot de gewenste glansgraad.

Stap 8. Reinig het bewerkte plekje nog even en klaar.

U kunt de reparatieset voor natuursteen gebruiken op Basalt, Chinees hardsteen, Belgisch hardsteen, graniet, kalksteen, marmer, travertin, leisteen, granito en terrazzo. Ook is het zeer geschikt voor het repareren van aanrechtbladen van verschillende natuursteen composieten.

Voor meer informatie en het bestellen van de reparatieset voor natuursteen gaat u naar de reparatieset voor natuursteen

Natuursteen schoonmaken en repareren begint hier !

Reacties

 1. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer Hoekmeijer,

  U bedoelt waarschijnlijk granito of terrazzo ? ( kleine steentjes gebonden in beton )
  Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de scheuren eerst goed schoon te maken alvorens u deze op gaat vullen met bijvoorbeeld epoxy sneldrogend en dan op 2 componenten basis. Momenteel verkopen wij dit nog niet online. Voor hele kleine haarscheurtjes en kleine barstjes is het misschien verstandig om eens te experimenteren met de http://www.marmerterrazzo.nl/nl/proffill-natuursteen-transparant.html

  Succes !

 2. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Joris,

  Brandplekken op aanrechtbladen van marmer composiet zijn zeer moeilijk te verwijderen. Zelfs niet met het schuren van het aanrechtblad. De kans dat de structuur beschadigt raakt en blijft is zeer groot.

 3. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Nils,

  Je houdt waarschijnlijk een kleurverschil. Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met u leverancier van het betreffende aanrechtblad

 4. P.Hoekmeijer P.Hoekmeijer

  Ik heb lekkende scheuren in mijn 50er jaren grijze granieten douchevloer. Hoe kan ik die repareren?
  Alvast dank voor uw antwoord.
  P.Hoekmeijer.

 5. Brandvlek Brandvlek

  Er stond een hete pan op ons gepolijst graniet/composiet aanrecht, en nu zit er een brandvlek op. De plek is ruw (terwijl de rest van het aanrecht glad is) en het is een bruin-ronde plek. Hoe is dit het beste weer goed te maken?

 6. Nils Nils

  Hallo,

  In ons gloednieuwe composiet aanrechtblad zit nu al een beschadiging. We hebben geen idee hoe het gekomen is, maar willen dit uiteraard graag (laten) repareren. Via internet kwamen we deze set tegen. Het blad is donkergrijs en de beschadiging lijkt een stuk lichter (bijna wit). Kunnen we dit repareren met de transparante gel of krijgen we dan kleurverschil?

 7. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Wim,

  Ja, dit is mogelijk met het reparatiesetje van Proffil. Nadat u het product hebt aangebracht even goed met het bijgesloten plastic aanduwen zodat het product gelijk ligt met het graniet. Hierna met het uv lampje alles goed laten uitharden en hierna overtollig residu wegschuren.
  Dan krijgt u het mooiste resultaat.
  Ale er nog vragen zijn dan vernemen wij dit uiteraard graag van u .
  http://www.marmerterrazzo.nl/nl/proffill-natuursteen-transparant.html

  Met vriendelijke groet,

  Marmer & Terrazzo

 8. Wim Wim

  Beste Marmer & Terrazzo,
  Tijdens een verplaatsing is de granieten tafel doormidden gebroken. We hebben de tafel daarna op een houten spaanplaat gemonteerd met lijm(kit). Dit is goed gelukt. Echter de scheur is nog zichtbaar en op sommige plekken iets breder omdat er kleine stukjes graniet afgebroken zijn. In een van uw vorige berichten schrijft u dat dit opgevuld kan worden met 2 componenten polyester lijm. Is dit een mogelijkheid om deze scheur te herstellen?

 9. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer of mevrouw Roonder,

  Waarschijnlijk praten we over Belgisch hardsteen. Graniet soorten zijn beter bestand tegen vlekken ontstaan door zuur omdat graniet minder kalk bevat.
  Waarschijnlijk zullen de vlekken alleen verwijdert kunnen worden door deze licht te schuren en dan weer op te bouwen tot een gezoet of gepolijst niveau. Hierna behandelen met een goede hardsteen olie. Krijgt u de donkere kleur weer terug tevens beschermt het beter tegen vuil en vocht.

  Als er nog vragen zijn dan vernemen wij dit uiteraard graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  MArmer & Terrazzo

 10. A.Roonder A.Roonder

  Door mogelijk een bijtend middels zijn er grijze vlekken ontstaan op het Belgisch granieten aanrechtblad. Hoe kan ik deze wegwerken?

 11. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer/ mevrouw van Woersem,

  Ja, de hoek is eventueel te lijmen. Echter na het lijmen zal de hoek altijd zeer kwetsbaar blijven. Gebruik een steenlijm die zeer snel uithard en de juiste kleur heeft. De meeste snel drogende lijmen zijn op 2 componenten basis, als u even een foto stuurt van de beschadiging dan kunnen wij even kijken voor u of er een bijpassende kleur aanwezig is. U kunt de foto sturen naar info@marmerterrazzo.nl

  Met vriendelijke groet,

  Rob van den Berge

 12. Van Woersem Van Woersem

  Even een vraagje. Tijdens het vervoer is er een hoek van het blad van onze marmeren tafel afgebroken. Een stuk van 20 bij 20 cm, Is dit te lijmen?

 13. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Nicole,

  De enige mogelijkheid die wij zouden kunnen bedenken is dat er zeer hete producten zoals pannen van bijvoorbeeld het gasfornuis op het marmer worden gezet. Door de warmte krijg je thermische spanning en hierdoor kunnen scheuren en gaatjes ontstaan. U kunt bijvoorbeeld een stukje marmer laten maken van hetzelfde materiaal met daaronder rubberen beschermkopjes en eventueel hete pannen hierop zetten.

  Met vriendelijke groet,

  Rob van den Berge

 14. Nicole Nicole

  Er onststaan spontaan scheuren en barsten en putjes in mijn marmeren keukenblad. Hoe kan dit zo?

 15. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Jacob,

  Dit kun je het beste met een polyester lijm, 2 componenten basis opvullen, de polyester lijm hard snel uit, is eenvoudig bij te schuren waardoor je bijna niet ziet dat deze is afgewerkt. Wij hebben deze lijm nog niet online staan, maar als u even een persoonlijk mailtje stuurt dan kunnen wij dit in orde maken voor u. E-mail : info@marmerterrazzo.nl

  Met vriendelijke groet,

  Rob van den Berge

 16. Klink Klink

  Beste,
  Wij onze keuken verplaatst en daarbij ook ons granieten aanrecht. Daarbij zijn beide delen van het granieten blad losgemaakt. Alles zit weer op zijn plaats, maar de aansluiting van beiden nog niet. Nu onze vraag waarmee kun je deze aansluitnaad het beste mee opvullen?
  Voorheen was dit transparant gevuld en verhard.
  Mvg Jacob

 17. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer Bart,

  Naar aanleiding van uw vraag het volgende. U kunt het beste de gaatjes opvullen met gekleurd beton, voor een mooi resultaat voeg je bijvoorbeeld dodekop zwart toe. ( dit is een ouderwets kleurpigment ) Nadat u de gaatjes heeft gevuld schuurt u deze voorzichtig weg met bijvoorbeeld een schuurpapiertje korrel 200. Altijd eerst testen op een onopvallende plaats. Hierna in verschillende schuur polijst fases het terrazzo weer opbouwen tot er een gelijke glans ontstaat op het aanrechtblad.
  Je kan het ook opvullen met een reparatiesetje, echter in terrazzo zit veel beton. De hechting van het acryl wil hierbij nog wel eens los laten omdat het beton te poreus is.
  Als u toch een reparatieset aan wil schaffen dan kunt u het linkje volgen.

  http://www.marmerterrazzo.nl/nl/reparatieset/

  Succes !

  Met vriendelijke groet,

  Rob van den Berge

 18. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geacht heer van de Beek,

  De kosten van een reparatiesetje kunt u hier terugvinden:
  http://www.marmerterrazzo.nl/nl/reparatieset/

  Succes !

  Met vriendelijke groet,

  Marmer & Terrazzo

 19. van de Beek van de Beek

  Als het zo werkelijk gaat is het geweldig wat zijn de kosten van zo'n reparatie set? mvg Frank.

 20. Peter Bart Peter Bart

  Beste Marmer & Terrazzo
  We hebben een granito aanrechtblad, waar in de afgelopen jaren wat kleine gaatjes in zijn gekomen. Volstaat de reparatieset om dit te herstellen of moet ik de gaatjes vullen met (zwart) cement en daarna acryl aanbrengen?
  Dank voor uw reactie
  Met vriendelijke groeten

  Peter Bart
  Utrecht

 21. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Beste Ine,

  Wij hebben hiervoor verschillende lijmsoorten of vulmiddelen speciaal voor natuursteen, ik stel voor dat u even een foto stuurt zodat wij de juiste kleur en behandelmethode kunnen doorgeven aan u.
  E. Info@marmerterrazzo.nl

  Met vriendelijk groet,

  Rob van den Berge

 22. ine ine

  er is bij ons een grote travertin-vensterbanktegel geknapt, kunnen wij dit zelf lijmen en zo ja hebben jullie hier iets voor?

 23. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer/ mevrouw,

  Ik adviseer om even contact op te nemen met onze moeder organisatie Pro Floor Care, waarschijnlijk is het opvullen met acryl pasta of gel niet toereikend. ( scheur is te groot ). U moet dit echt opvullen met een vulmiddel op epoxy basis of een sneldrogende spachtel voor travertin. Wij adviseren u even contact op te nemen met het volgende telefoonnummer 020-2170704 of mail even naar rob@profloorcare.nl Foto van de situatie zou mooi zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Rob van den Berge

 24. Rob van den Berge Rob van den Berge

  Geachte heer/ mevrouw,
  Deze reparatiesets voor natuursteen zijn speciaal ontwikkeld om het zelf te doen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten als wij langs moeten komen. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

 25. younes younes

  ik wil graag weten of jullie zelf komen om graniet te repareren of dat we zo'n set zelf moeten aanschaffen en zelf uitvoeren.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »