Marmer schoonmaken

Hieronder een overzicht hoe u het beste marmer of andere natuursteen soorten met een poreus oppervlakte en een hoog kalk gehalte kunt onderhouden.

Hoe maak je marmer schoon ?
 

Reinigen marmer – Heeft u gemorst met frisdrank, sinaasappelsap, cola, wijn of zelfs water, zorg ervoor dat u het marmer zo snel mogelijk met een schone vochtige doek absorbeert, vergeet niet hoe langer u wacht hoe dieper de vlek. Reinig de vloer hierna met een zuurvrije reiniger voor natuursteen , eventuele ouderwetse huis, tuin en keuken trucjes zoals het gebruik van soda en waterstofperoxide willen ook nog weleens werken. ( hierover meer op andere blogs ) Na afloop reinigt u het marmer nog een keer met schoon water en maakt u de vloer droog met een wisser of doek. Twijfelt u over een vlek ga dan even naar het tabelletje vlekken verwijderen natuursteen .


Tip !

Wees altijd voorzichtig op marmer met zuren zoals schoonmaak azijn, antikalk maar bijvoorbeeld ook rottende bladeren in de herfst. In de meeste natuursteen soorten zit veel kalk, en zuur heeft de eigenschap kalk af te breken. Veelal zijn deze vlekken onomkeerbaar en zult u andere maatregelen moeten treffen.


Marmer vloer onderhoud 
- natuursteen goed onderhouden is het halve werk, bij een goed gebruik van de juiste middelen kunt u jarenlang genieten van een prachtige marmeren vloer. Voor het dagelijks of wekelijks onderhoud van uw marmer adviseren wij dan ook om uw vloer vochtig te dweilen met een Spaanse of normale mop. Voeg een keer in de zoveel tijd een scheutje edelzeep of een handje vlokken van groene zeep toe aan het schone dweil water. Hierbij geldt ook overdaad schaadt, gebruikt u de groene zeep teveel dan bouwt u op den duur een soort wasachtige vetlaag op het marmer, vuil en stof zullen zich eenvoudiger hechten aan deze waslaag wat zich op den duur uit in een vergoring van de vloer. Uiteraard is dit niet de enige manier van marmer onderhoud, op de vele verschillende natuursteen blogs zult u ook andere manieren aantreffen om uw natuursteen te onderhouden.


Marmer beschermen
 – preventief beschermen van natuursteen kan ook anders, het zogeheten impregneren van marmer heeft zo haar voordelen. Vermindering van vlekken en het  afstoten van vuil zijn een paar voordelen bij het impregneren van marmer. Tevens zijn er impregneer middelen met een kleur verdiepende functie hierdoor krijgt u natuursteen weer een prachtige authentieke uitstraling. Het impregneren van marmer heeft een veel lagere frequentie dan het dagelijks onderhoud van marmer, als u dit een keer per jaar toepast is dit voldoende.Impregneren van natuursteen.
Tot slot ! 

Is het marmer zodanig beschadigd of vies geworden en ziet u door de bomen het bos niet meer, dan kunt u hieronder een paar linkjes aanklikken waar u meer informatie kunt vinden over het marmer onderhouden :

marmer polijsten

marmer schuren

marmer slijpen

marmer impregneren

marmer antislip maken

marmer kleur verdiepen

marmer kristalliseren

marmer onderhoudscontract

vlekken verwijderen marmer

vloeronderhoud marmer   


Dit artikel komt van het blog van Pro Floor Care  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »