Impregneren

Impregneren

Het impregneren van stenen. Hoe doe ik dat goed ? Uw vloer, badkamer, keukenblad of aanrechtblad impregneren of beschermen tegen vuil en vlekken.

Impregneren in drie stappen

Stap 1. Voor een optimale bescherming van uw natuursteen, tegels, badkamer, aanrechtblad, keukenblad of terracotta is het noodzakelijk om voordat u gaat impregneren eerst alles goed te reinigen. Reinig het natuursteen, beton, marmer of de hardsteen vloer eerst goed met de daarvoor bestemde reinigingsproducten.
Zorg altijd voordat u verder gaat met impregneren dat de vloer of tegels droog zijn. Na het intensief reinigen moet u een paar uur wachten. Ook zorgt u ervoor dat de vloerverwarming ruimschoots van te voren is uitgezet.  

Stap 2. Het impregneren van natuursteen, beton, leisteen, graniet of hardsteen. Doe het te gebruiken beschermingsproduct in een verfbakje. Met een lakrollertje brengt u het impregneermiddel voor stenen zo dun mogelijk aan. Per steensoort is dit erg verschillend vanwege het zuigende vermogen of de porositeit van de tegels of aanrechtbladen. Rol het product kruislings uit, na een 10 minuten verwijderd u eventueel achtergebleven residu met een schone doek. Hebben de tegels een sterk zuigend vermogen dan herhaalt u de stap nog een keer. Laat het beschermingsproduct nu een paar uur intrekken. De beschermende werking is meestal binnen een paar uur actief. Voor bepaalde natuursteensoorten of bakstenen zijn beschermende producten met een kleurverdiepend effect.


Stap 3. Onderhoud u aanrechtblad, keukenblad, tegels of vloer met de daarop afgestemde producten. Zo profiteert u het langst van de bescherming.Tip ! 
Op een aanrechtblad of keukenblad wordt veel intensiever gebruik gemaakt dan bijvoorbeeld een vloer. Het impregneren van een aanrechtblad dient dan meerder keren per jaar te worden toegepast. 

Hieronder een aantal producten die u eenvoudig zelf kunt impregneren :
 
Natuursteen impregneren
Beton impregneren
Marmer impregneren
Vloer impregneren
Leisteen impregneren
Hardsteen impregneren
Graniet impregneren
Chinees hardsteen impregneren
Terracotta impregneren
Stenen impregneren
Graniet keukenblad impregneren
Aanrechtblad impregneren
Impregneren natuursteen
Impregneren marmer
Terrazzo impregneren
Granito impregneren
Belgisch hardsteen donker maken
Marmer donker maken 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »