Vloeronderhoud marmer

Vloeronderhoud marmer

Vloeronderhoud van natuursteen volgens het bewezen concept van Moeller Stone Care namelijk het reinigen, beschermen en onderhouden van marmer. Stappenplan voor gepolijst, verzoet en geborstelde marmer soorten.

Voor nieuw gelegde marmer vloeren volgt u eerst de onderstaande stap, hiernaar gaat u door naar het reingen, beschermen en onderhouden van natuursteen. Voor marmer wat alreeds langere tijd ligt sla dan onderstaande stap over. 

Marmer gelegd in de specie of mortel. De eerste 6 tot 8 weken. Reinig de vloer met lauw warm water, voeg eventueel een scheutje zuurvrije grondreiniger toe om de cementsluier te verwijderen. Laat na ieder schoonmaakbeurt de vloer goed drogen, 24 tot 48 uur volstaat hierin. 

Marmer gelegd in de lijm. De eerste 2 tot 4 weken. Reinig de vloer met lauw warm water, voeg eventueel een scheutje zuurvrije grondreiniger toe om de cementsluier te verwijderen. Laat na ieder schoonmaakbeurt de vloer goed drogen, 24 tot 48 uur volstaat hierin. 

Let op ! Laat in deze periode altijd de vloerverwarming uitstaan. Droogtijden zijn een indicatie en afhankelijk van de verschillende seizoens- en weersomstandigheden.

Reinigen
De eerste stap het reinigen van marmer. Doe een scheutje zuurvrije grondreinger in een emmer met water, mop of dweil de gehele vloer en laat het reinigingsproduct goed inweken.( ongeveer een 10 tot 20 minuten ) Voor olie of vetvlekken gebruikt u de HMK R154 Losefix. Neem hierna de vloer goed af met schoon water. Hoe schoner de vloer hoe beter het resultaat in de volgende stap het beschermen van marmer.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

Beschermen 
De tweede stap in het marmer onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.
Hieronder een greep uit het assortiment van de meest gebruikte beschermers, lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter:
HMK S232 Vlekbescherming zonder oplosmiddelen
HMK S234  Vlekstop Top effect
HMK S242    Kleurverdiepende bescherming
HMK S244    Vlekbescherming kleurverdiepende werking
Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek. 

Onderhoud
Bij het onderhoud van marmer hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van marmer, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur.
Het nat reingen van marmer. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen. Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek. 

Repareren
Mocht u kleine tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren marmer en travertin.

Reacties

  1. bostoen dirk bostoen dirk

    dit is de beste uitleg die ik gevonden heb die een groot deel van een reparatie en onderhoud van een marmeren vloer inhoud .
    Waarom een nieuwe vloer leggen wanneer u iets unieks in huis heb , het kan verholpen worden met deze uitleg Bedankt

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »