Basalt onderhoud - Basalt schoonmaken - Basalt reinigen

Basalt onderhoud - Basalt schoonmaken - Basalt reinigen

Reinigen, beschermen en onderhouden

Bij nieuwe basalt vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde basalt vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde basalt vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

1.) Basalt reinigen 
 
Reinig de vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het basalt goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van natuursteen herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de basalt vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van basalt.

Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met de HMK R154 Lösefix of de speciale pasta van Moeller Stone Care de HMK R152 Olie en wasverwijderaar

2.) Impregneren van basalt 

De tweede stap in het onderhoud van basalt. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Impregneermiddelen die wij adviseren voor het onderhoud van basalt zijn:


Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud basalt vloer 

Bij het onderhoud van basalt hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.

Droog reinigen van marmer, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van basalt. Doe een scheutje  edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de HMK P323 Slijtvaste coating. Voor heftige vervuiling op uw basalt vloer gebruikt u de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Basalt tegels onderhoud begint hier. Schoonmaken basalt tegels. 

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komt u er dan toch niet uit ?

Hieronder enkele professionele oplossingen voor het optimaliseren van basalt

  • Basalt antislip maken - verschillende technieken toe te passen op basalt vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers. Anti slip maken van basalt vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op basalt. 
  • Impregneren of coaten van basalt - verschillende technieken toe te passen op basalt Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende basalt vloer soorten.
  • Kleurverdiepen van basalt - door een kleurverdieper op basalt toe te passen krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Basalt vloer onderhoud. 
  • Basalt polijsten - de vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een gezoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor basalt. 
  • Vlekken verwijderen van basalt - het professioneel verwijderen van vlekken uit basalt.


Wilt u graag gebruik maken van onze diensten, vul dan snel het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte. Basalt tegels onderhoud.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Google+