Chinees hardsteen

Chinees hardsteen De basis bij het zelf schoonmaken van Chinees hardsteen.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw Chinees hardsteen.

Nieuwe gelegde Chinese hardstenen vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde Chinese hardsteen vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Chinees hardsteen schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Natuursteen reinigen
U reinigt de vloer intensief met de zuurvrije allesreiniger voor natuursteen de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het Belgisch hardsteen goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van het hardsteen herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de hardstenen vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van Chinees blauwsteen.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met de HMK R154 Lösefix of de speciale pasta van Moeller Stone Care de HMK R152 Olie en wasverwijderaar

2.) Beschermen of impregneren
De tweede stap in het onderhoud van hardsteen. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek. 

Tip ! Probeer eens de speciale hardsteen olie of de HMK S242 Kleurverdiepende bescherming voor een prachtig effect. Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud Chinees hardstenen vloer
Bij het onderhoud van Chinees hardsteen hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
 Droog reinigen van hardsteen, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 

Het nat reingen van hardsteen.
Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de HMK P319 Marmer en Granietpolish. Voor heftige vervuiling op uw Chinees hardsteen vloer gebruikt u de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Gaat u een aanrechtblad of keukenblad van Chinees hardsteen impregneren, dan hebben wij een complete impregneerset voor kleine oppervlaktes. Aanrechtblad impregneren van Chinees hardsteen

Hardsteen vloer zelf repareren
Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren van Belgisch en Chinees hardsteen.

Vloeronderhoud van Chinees hardsteen doet u met de producten van Moeller Stone Care. Chinees hardsteen onderhoud. Polijsten Chinees hardsteen. Aziatisch hardsteen schoonmaken. Chinees hardsteen donker maken. 

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het reinigen, schuren, polijsten of impregneren van uw Chinees hardsteen, bel of vul het contactformulier in.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Google+