Marmer Schoonmaken - Marmer polijsten - Travertin polijsten

Marmer Schoonmaken - Marmer polijsten - Travertin polijsten Marmer schoonmaken
Voor nieuw gelegde marmer vloeren volgt u eerst de onderstaande stap, hiernaar gaat u door naar het reingen, beschermen en onderhouden van natuursteen. Voor marmer wat alreeds langere tijd ligt sla dan onderstaande stap over. 

Marmer gelegd in de specie of mortel. De eerste 6 tot 8 weken. Reinig de vloer met lauw warm water, voeg eventueel een scheutje zuurvrije grondreiniger toe om de cementsluier te verwijderen. Laat na ieder schoonmaakbeurt de vloer goed drogen, 24 tot 48 uur volstaat hierin. 

Marmer gelegd in de lijm. De eerste 2 tot 4 weken. Reinig de vloer met lauw warm water, voeg eventueel een scheutje zuurvrije grondreiniger toe om de cementsluier te verwijderen. Laat na ieder schoonmaakbeurt de vloer goed drogen, 24 tot 48 uur volstaat hierin. 

Let op ! Laat in deze periode altijd de vloerverwarming uitstaan. Droogtijden zijn een indicatie en afhankelijk van de verschillende seizoens- en weersomstandigheden.

Reinigen
De eerste stap het reinigen van marmer. Doe een scheutje zuurvrije grondreinger in een emmer met water, mop of dweil de gehele vloer en laat het reinigingsproduct goed inweken.( ongeveer een 10 tot 20 minuten ) Voor olie of vetvlekken gebruikt u de HMK R154 Losefix. Neem hierna de vloer goed af met schoon water. Hoe schoner de vloer hoe beter het resultaat in de volgende stap het beschermen van marmer.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

Beschermen 
De tweede stap in het marmer onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek bij het marmer schoonmaken. 
Hieronder een greep uit het assortiment van de meest gebruikte beschermers, lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter:
HMK S232 Vlekbescherming zonder oplosmiddelen
HMK S234  Vlekstop Top effect
HMK S242    Kleurverdiepende bescherming
HMK S244    Vlekbescherming kleurverdiepende werking
Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek. 

Onderhoud
Bij het onderhoud van marmer hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van marmer, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van marmer. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen. Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating of een speciale marmer polish. 
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek. 

Repareren
Mocht u kleine tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren marmer en travertin.

Marmer polijsten doe het zelf 
Bent u zelf een beetje handig en durft u het wel aan om zelf uw natuursteen vloer te reinigen en polijsten. Hieronder een gedetailleerde uitleg over het marmer polijsten en travertin polijsten:

Benodigdheden:
* Poetsmachine of boenmachine 17 inch
* Polijstpads diamantgebonden
* Reinigingsproduct of allesreiniger voor natuursteen
* Polijstpoeder of kristallisator
* Waterstofzuiger
* eventueel impregneermiddel of groene zeep

Stap 1.) Reinigen van een marmeren vloer. Meng de allesreiniger voor natuursteen samen met water en breng dit aan over de natuursteenvloer. Laat het reinigingsproduct een paar minuten inweken en ga met de boenmachine met daaronder de polijstpad fase 1 de vloer reinigen. De eerste fase moet zeer grondig worden aangepakt voor een optimaal resultaat. De eerste fase heeft een korrel 400. Laat de schoonmaakpad of polijstpad een 5 tot 8 wentelingen maken op het natuursteen. Werk gefaseerd en neem direct na het reinigen het overtollig residu af met de waterstofzuiger. Hierna gaat u door naar fase 2. Deze polijstpad voor natuursteen heeft een rode kleur.

Stap 2.) Zoeten van marmer of marmer verzoeten. In de 2e fase gaan we het marmer of travertin weer opbouwen tot een verzoet niveau. In deze fase komt er een lichte glans terug op het marmer of travertin. Deze speciale polijstpads voor natuursteen hebben een korrel van 600. Deze fase kan zowel nat als droog worden toegepast. Het natuursteen behoudt een hoge antislip waarde. Deze polijstpad voor natuursteen heeft een blauwe kleur.

Stap 3.) Polijsten van marmer of travertin. In de 3e fase gaan we het marmer polijsten. De natuurstenen vloer krijgt nu een hogere glans, deze fase kan zowel droog als nat worden toegepast. In deze fase kunt u voor een extra glans polijstpoeder of kristallisator voor natuursteen toevoegen. Deze polijstpads voor natuursteen hebben een korrel van 1500. Hoe hoger het glansniveau hoe groter het gevaar voor uitglijden op een natuursteen vloer. Tevens zijn krasjes en imperfecties eerder zichtbaar op een gepolijste natuursteen vloer. Deze polijstpad voor natuursteen heeft een gele kleur.

Stap 4.) Marmeren vloer tot een hoog gepolijst niveau. In deze laatste fase wordt de vloer opgebouwd tot een hoog gepolijst of hoogglanzend niveau. Om de natuursteen vloer nog meer te laten glanzen voegt u polijstpoeder of kristallisator toe. Dez polijstpad heeft een groene kleur. 

Impregneren van natuursteen kan al na fase 2.

De polijspads kunnen worden toegepast op verschillende soorten natuursteen, terrazzo, beton en granito. De verschillende soorten natuursteen hebben verschillende hardheids gradaties dit heeft altijd effect op de hoogheid van de glans.

Durft u zelf niet het marmer te polijsten. Geen probleem, maak een afspraak met een van onze adviseurs, u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte voor het polijsten van een marmeren vloer.

Marmer polijsten. Travertin polijsten. Graniet polijsten. Basalt polijsten. Belgisch hardsteen polijsten. Chinees hardsteen polijsten. Granito polijsten. Terrazzo polijsten. Marmer schuren en zoeten. 
Marmer en Terrazzo
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Google+